Ahir al vespre, al Centre Civic de Santa Eugènia, i com sempre, gràcies a l'associació GESICP, vam fer un taller de sabó de glicerina i sabó base 100 % natural.
Què us he de dir? Bon ambient, millor companyia i fent el que més m'agrada!!!
Gràcies per fer-ho possible. Una abraçada.
Anoche, en el Centre Cívic de Santa Eugènia, y como siempre, gracias a GESICP, hicimos una taller de jabón de glicerina y jabón base 100 % natural.
¿Y qué decir? Buen ambiente, mejor compañía y haciendo lo que más me gusta!!
Gracias por hacerlo posible. Un abrazo.
Recordo que anys enrere, em feia farts de comprar aigua de roses, d'espígol, de farigola,....i sempre havia pensat que sense alambic, poca cosa podria fer. Un dia, però, vaig topar amb una manera senzilla i ràpida de fer-ne sense més estris que una cassola amb tapa, un bol i una petita alça.
En primer lloc, haurem de buscar una alça que ens servirà per a què el bol no toqui el fons de la cassola. Podem fer servir motllos metàl·lics com els de fer galetes, però si necessiteu que sigui de menys alçada, sempre us podeu ajudar d'un cutter i tallar la base d'una espelmeta. Un cop buida, serà una boníssima base per al nostre bol.
Després, posarem la planta al voltant de la base i el bol al damunt. Després hi abocarem l'aigua (millor destil·lada o de font) vigilant que no ens caigui dins el bol.
Taparem la cassola amb la tapa al revés i folrarem el voltant amb paper d'alumini per tal que no surti el vapor. Tot seguit posarem glaçons al damunt de la tapa, i cap al foc. Poc després, haurem de estar alerta i anar traient l'aigua procedent del gel amb una baieta o similar.
Passats uns 15 o 20 minuts, màxim 30, podrem treure la cassola del foc i amb molta cura, treure la tapa. L'aigua que ha quedat dins el bol és l'hidrolat o aigua floral.
I finalment, només ens quedarà abocar-lo en l'envàs definitiu, que a poder ser, serà de vidre i fosc.
En les fotos, podeu veure que és un pot normal però en aquest cas no era el definitiu, sinó que l'havíem de repartir entre les assistents al dissabte creatiu de Tot fent sabó a Fonoll.
Recuerdo que años atrás, me hartaba de comprar agua de rosas, de lavanda, de tomillo,.... y siempre pensé que sin alambique, poca cosa podría hacer. Pero una día topé con una manera fácil y sencilla de hacerla sin más cosas que una cazuela con tapa, un bol y una pequeña alza.
En primer lugar, deberemos buscar una alza que nos servirá para que el bol no toque el fondo de la cazuela. Podemos usar moldes metálicos como los de hacer galletas, pero si necesitamos que sea de menos altura, siempre podemos ayudarnos de un cutter y cortar la base de una velita. Una vez la hayamos vaciado, será una muy buena base para nuestro bol.
Después, pondremos la planta alrededor de la base y el bol encima. Después añadiremos el agua (mejor destilada o de fuente) vigilando que no nos caiga dentro del bol.
Taparemos la cazuela con la tapa al revés y forraremos el borde superior con papel de aluminio para que no salga el vapor. Seguidamente, pondremos cubitos de hielo encima de la tapa y … al fuego. Poco después, tendremos que estar atentos e ir sacando el agua procedente del hielo con una bayeta o similar.
Pasados unos 15 ó 20 minutos, máximo 30, podremos retirar la cazuela del fuego y con mucho cuidado, quitaremos la tapa. El agua que ha quedado dentro del bol es el hidrolato o agua floral.
Y finalmente, sólo nos quedará pasarlo al envase definitivo, que a poder ser, será de cristal oscuro.
En las fotos, se puede ver que es un tarro normal però en este caso no era el definitivo sino que debíamos repartirlo entre las asistentes al “Dissabte Creatiu” de Tot fent sabó en Fonoll.
Dissabte, 13 de desembre, vam passar el matí preparant "potingues i potinguetes" per regalar aquestes properes festes de Nadal.
A la imatge, cedida per Espai Alexandra, podeu veure què vam estar fent:
Tot un luxe per als nostres sentits!!!
Ei!!!! I tot un luxe d'assistents!!!! Gràcies noies, sou les millors!!
Sábado, 13 de Diciembre, nos pasamos la mañana preparando potingues varios para regalar estas próximas Navidades.
En la imagen, cedida por Espai Alexandra, podéis ver qué estuvimos haciendo:
¡Todo un lujo para nuestros sentidos!
¡Y todo un lujo de asistentes! ¡Gracias chicas, sois las mejores!!!!